Денес на програмата на Бит Фест (сабота, 6 јули)

Денес (сабота, 6 јули) на програмата на Биф Фест во Битола, ќе можете да ги проследите следниве содржини:

САБОТА НА РЕПЕРТОАРОТ НА БИТ ФЕСТ 2013

20.00 часот Плоштад Магнолија

Народна вртелешка – народна музика

21.00 часот Пацио – Завод и музеј

Концерт на хорска музика

„Butelion classic chorus”

1. Слава отцу и единородни сине – Д. Бортњански

2.Ниње отпушчајеши – А. Арханѓелски

3. Тебе поем – С. Мокрањац

4. К Богородице прилежно – А. Арханѓелски

5. О тебје радуетсја – С. Смоленскиј

6. Помјанух пророка – Т. Скаловски

7. Печал – Т. Прокопиев

8. Дафино вино црвено – Д. Шуплевски

9. Тодорка млада робинка – Т. Скаловски

10. Роса – Т. Прокипев

11. Орал дедо – Д. Шуплевски

12. Il est bel et bon – P. Passerau

21.00  часот Летна сцена – Тумбе кафе

ЗГ МИОЦ – Отворено летно кино

22.00 часот Војничка менза – поранешна касарна

Фестивал на електронска музика

Асоцијација 615 поддржана од градоначалникот на Општина Битола м-р Владимир Талески и Play сокови, традиционално по трет пат ја повикува целата младина на реонот на Битола и пошироко да се јави ЗАДОЛЖИТЕЛНО на СМОТРА vol.3 во Војничкиот ресторан во поранешната касарна.

Смотрата ќе се одвива под врховно раководство за електронска музика предводено од:

Генерал Потполковник – САМОИЛ РАДИНСКИ

Генерал Мајор – ФЛУДЕР

Бригаден Генерал – ДЕЈАН ДЕКС

Смотра vol.2

Смотра vol.1

You May Also Like