Втора вечер на 52-от Балкански фестивал на народни песни и игри

Поради нестабилното време и најавата за дожд, втората фестивалска вечер на 52-иот Балкански фестивал на народни песни и игри наместо на традиционалната летна сцена “Долни Сарај” ќе се одржи во големата сала на Центарот за култура “Григор Прличев”-Охрид.

Вечерва, 7 јули (недела) на програмата, со почеток од 21.00 часот, ќе може да ги проследите:
-КУД “ИЛИНДЕН” од Велгошти, Македонија
-Ансамбл “ОСИЕК 1862” од Осиек , Хрватска
-Ансамбл “АБАНТ ИЗЕТ БЕЈСАЛ” од Бејсал, Турција

You May Also Like