Во Ресен изведена монодрамата „Јустинијан Први“ со Петар Темелковски

Синоќа (вторник, 26 февруари) во Салата на oпштина Ресен пред околу 250 посетители, актерот Петар Темелковски ја изведе монодрамата „Јустинијан Први“ .

Монодрамата ја претставува последната вечер од животот на Јустинијан Први, еден од најголемите римски императори, кој потекнува од скопски Таор.

Текстот за „Јустинијан Први‘‘ е на  Јордан Плевнеш. Организатор на настанот беше Општина Ресен.

You May Also Like