Во Охрид се снима „Размена“ на Иво Трајков

Режисерот Иво Трајков од денес (сабота, 20 јули) во Охрид ќе го снима краткиот игран филм „Exchange“ („Размена“).

Ohrid

Станува збор за љубовна приказна по сценарио на Трајков и Верица Недеска – Трајкова, што ја финансира руска продукција, а македонски продуцент е „Кавал филм“, пренесе „Дневник“.

Главните улоги ги толкуваат: Сашко Коцев, Верица Недеска – Трајкова и Русинката Викторија Мироваја. Помали улоги имаат и Петар Мирчевски и Ратка Радмановиќ. Филмот ќе се снима шест дена во Охрид и еден во Скопје.

Во филмот ќе се зборува на англиски и на македонски јазик, а дејството се случува токму во Охрид.

You May Also Like