„Во куќата“ и „Елисеум“ од денеска премиерно во Милениум

Од денеска (22 август, четврток) премиерно на репертоарот на кино Милениум се светскиот мега хит „Елисеум“, со Мет Дејмон и Џоди Фостер во главните улоги, во терминот од 20:00 часот и Францускиот трилер „Во Куќата“, во терминот за евопски филм, 13:00 часот.

elysium

Во куќата (In the House)- премиера 22.08 четврток

Режија: Francois Ozon

Улоги: FabriceLuchini, Ernst Umhauer, Kristin Scott Thomas, Emmanuelle Seigner, Catherine Davenier, Jean-François Balmer, Yolande Moreau, Denis Ménochet, BastienUghetto
Траењенафилмот: ‘106
Земја: Франција
Жанр:Трилер

Започнувановатаучебнагодина. СредношколскиотпрофесорЖерменгиоценуваесеитенасвоитеученици. Ужаснисе! Ситеосвенеден, онојнаКлод, којседивопоследнатаклупа „одкадештоможешдагигледашситедруги“. ЕсејотнаКлодоткриваинтересночувствонанабљудувањекоесеграничисовоајеризам. Охрабренодсвојотпрофесор, Клодпродолжувадапишува, црпејќидеталиодлуѓетооколунегосоцелдагоопишеемоционалниотсклопнадвесемејства, еднотоуметичко и интелектуално, а другото – ситнабуржоазија, нивнитенадежи и фрустрацииискажанипрекужената и мајка, модернаМадамБовари. Полека и незабележливо, реалноста и фикцијатасепретопуваатвоедно. Нокаквисемрачнитепроекциинаовојмладчовек и колкудалекуможедаотидетој?

Елисеум(Elysium) – премиера 22.08 четврток

Режија: Neill Blomkamp
Улоги: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley, William Fichtner, Wagner Moura, Alice Braga
Времетраење: ‘110
Жанр: Акција, Драма, Научна фантастика
Иднина… 2154 година… Човештвото живее поделено во две просторни зони. Едната е луксузната вселенска станица Елисеум, а другата руинираната планета Земја. На Елисеум луѓето ги ползуваат сите добра кои ги нуди луксузот, додека на Земјата владеат стравот и ужасот. Кога поларизацијата на двата света ќе достигне кулминација еден човек ќе се обиде спасувајќи го сопствениот живот да донесе повторна еднаквост во разединетите светови.

You May Also Like