Велосипедистите од „Турата околу Македонија“ ја посетија општина Илинден

Велосипедистите кои учествуваат во настанот “Тура околу Македонија” и кои во изминатите 6 дена го промовираат велосипедизмот, денeска (6 септември, петок) ја посетија Општина Илинден и оставарија средба со градоначалникот Жика Стојановски.

ilinden panorama kluchka

Велосипедската тура по повод Одбележувањето на 8 Септември – Денот на независноста на Република Македонија се одвива под мотото „Сите заедно за спортот.

Со овој настан велосипедистите од повеќе клубови од Македонија ќе ја извозат последната етапа од завршата тура.

You May Also Like