Бит фест: викенд-резиме (сабота, 17 август)

Филмските денови „See a Paris” на БИТ ФЕСТ започнаа со проекција на филмот „Ноќни бродови“ – Хрватска, филм на Игор Мирковиќ.

filmski_festival_see_a_paris

Во организација на здрушението „Машина“, а како дел од програмата на БИТ ФЕСТ 2013 на Летната сцена на Тумбе кафе беше отворена изложба на фотографии од француски сликари „1900 година за светот во 2000 година“, а присутните имаа можност да го погледнат и документарниот филм „Нацијата која престана да сонува“. Музичкиот дел од овој настан се одвиваше на локацијата Водопади – Сива вода.

Во Пациото на Завод и Музеј се одржа рок концертот „Трибјут на Ван Хален“.

You May Also Like