Прес конференција за изложбата „ПРВОАПРИЛСКИ ХА,ХА,ХА!“

поканата за изложбата
поканата за изложбата

Во галеријата Остен, на 31 март 2011 г. (четврток) во 12 часот, ќе се одржи прес конференција за изложбата „ПРВОАПРИЛСКИ ХА, ХА , ХА!“ на карикатуристи од  Бугарија и Македонија.

Изложбата се организира во соработка со Културно – информативен центар на Бугарија во Скопје.

На изложбата ќе се претстават 8 карикатуристи од Бугарија и Македонија:

–          Дарко Марковиќ

–          Мице Јанкуловски

–          Драган Поповски

–          Мирослав Георгиевски Миро

–          Алла и Чавдар Георгиеви

–          Мирослав Георгиевски Миро

–          Љубомир Михајлов

Во прилог објавуваме дел од многуте карикатури кои ќе бидат изложени во галеријата и во каталогот.

You May Also Like