Промоција на книгата „Портретот на сликата“ од Софија Грандаковска

Промоцијата на книгата „Портретот на сликата“, која ќе се одржи во Салон 19,19  во 19:19 часот,  на 10 март (четврток).

Салон 19 19
Салон 19 19

Книгата „Портретот на сликата“, од Софија Грандаковска обединува истражувања на дванаесет различни, но меѓусебно блиски теми, кои претставуваат живописен и возбудлив придонес кон развојот на семиотичките методи во проучувањето на уметничката креација, автентично и несекојдневно патешествие низ раскошните хоризонти на културната, стратегија на Македонија напластена низ вековите на творечкиот непрегор и огреана од жарот на богословите, поетите, фрескописците и иконописните мајстори.

Книгата ќе ја промовираат, проф. Д-р Елизабета Димитрова и Тодор Чаловски.

You May Also Like