Репертоар на Драмскиот театар (16-21 септември)

На репертоарот на Драмскиот театар од 16-21 септември ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 18.09.2013 (среда) | 20.00 часот
претстава: ГРЕВ ИЛИ ШПРИЦЕР
играат: Драган Спасов – Дац, Марија Кондовска, Јана Стојановска, Зоран Љутков, Мартин Јордановски, Роберт Вељановски, Сашо Тасевски, Маја Вељковиќ-Пановска, Билјана Драгичевиќ-Пројковска/ Гордана Ендровска
автор: Сашко Насев
режија: Деан Дамјановски

ден: 19.09.2013 (четврток) | 20.00 часот
претстава:2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ
играат: Сања Арсовска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов
автор: Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова – Серафимовска, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска; Венко Серафимов

ден и час: 20.09.2013 (петок) | 20.00 часот
претстава: СОЛУНСКИ ПАТРДИИ
играат: Марија Спиркоска – Илијеска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Маја Вељковиќ – Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева – Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска, Катерина Шехтанска – Лаковска и Александра Павлова
автор: Миле Попоски
режија: Коле Ангеловски

You May Also Like