Промоција на четиријазичник во Вевчани

Денеска (петок, 23 август) во 18:00 часот во црквата Свети Никола – Вевчани ќе биде промовиран четиријазичникот „Гушни не’ ветру небесен“ од руската поетеса Маријана Бор Паздњикова.

Организатори на промоцијата се Здружението за литература, култура и наука Бран – Струга, Вевчанското културно лето – „ВЕКУЛ 2013“, 28-та Меѓународна културно-научна манифестација „Печалбарски денови“ – Вевчани.

Промотори на книгата се: Чедо Цветановски и Снежана Дабиќ.

По промоцијата следува настап на поети од карванот „По извориштата на словенската писменост и култура – кон храмот на душата“

You May Also Like