Во тек е Галичката книжевна колонија

Во организација на здружението за литература, уметност и култура „Галикул“ во Галичник се одржува традиционалната деветнаесетта  „Галичка книжевна колонија“

На Галичката книжевна колонија учествуваат истакнати македонски и странски автори од неколку генерации. Нејзини учесници овој пат се Србо Ивановски, Богомил Ѓузел, Вера Стојчевска-Антиќ, Тодор Чаловски, Петко Дабески, Душко Новаковиќ (Србија), Агим Полоска, Лилјана Дирјан, Иван Џепароски, Венко Андоновски, Наташа Аврамовска, Бојан Ангелов (Бугарија), Борче Панов, Зоран Пешиќ-Сигма (Србија), Роберт Алаѓозовски, Јовица Тасевски-Етернијан, Звонко Танески и Жарко Кујунџиски.

You May Also Like